Nogle billeder er bare ikke færdige før de har fået lidt vignette. Men som alt andet er det naturligvis en smags sag og det er selvfølgelig heller ikke alle billeder der nyder lige godt af den effekt.
Her kommer tre måder at lave vignette på i Photoshop
Metode 1
Den måske aller nemmeste metode at lave vignette på i Photoshop CC.
Først laver du et kopi af dit billede “Ctrl+J” eller på MAC “Cmd+J” jeg laver altid en kopi af mit oprindelige lag, det er ikke strengt nødvendigt .. men en god ide. Så har du altid mulighed for at redigere din vignette efterfølgende i et beskedet omfang hvis det er denne metode du benytter.
Dygtig fotograf til bryllup her
Åben herefter “Filter” og så “Camera RAW filter”
“Camera RAW” vælger du fane bladet FX i menu linjen til højre, under “Amount” justerer du slideren til henholdsvis højre eller venstre .. Højre hvis du ønsker en lys vignette og til venstre hvis du ønsker en mørk vignette. De andre sliders kan du frit justere til du syntes det passer til netop dit billede.
Vælg “Ok” og det var så metode et.
Metode 2
Denne gang laver du et nyt blankt lag over dit oprindelige billede.
Vælg “Photoshop Elliptical Marquee Tool” og markere derefter det område du ønsker IKKE skal påvirkes din vignette, det kunne se sådan her ud, her skal du sikre dig at din “Feather” står til minimum 80.
Under menuen “Select” vælger du “Inverse”
Vælg dit “Bucket tool” og fyld ydrekanterne med sort
Tryk “Ctrl+D” eller “Cmd+D” på MAC for at fjerne din selection .. Nu skulle det gerne se således ud.
Justere så afslutningsvis dine mørke områder med “Opacity” slideren til du opnår et resultat efter dit temperament.
Metode 3
Denne metode er den mest frie metode, den er nem at forklare men tager måske lidt tid at mestre.
Lav et blankt lag over dit billede.
Vælg din pensel og tegn den helt selv, denne metode er især god hvis du har en tegne tablet hvor du kan indstille tryk-følsomheden. Har du ikke det kan du sagtens gøre det alligevel, vælg en stor og blød “brush” og lav din vignette efter dit eget ønske og indstil afslutningsvis gennemsigtigheden “Opacity” selv.
Læs flere artikler: