42679011

Photoshop kan virke vildt uoverskueligt når man åbner det første gang, og anden gang, og tredje gang .. For nogle ender Photoshop med at blive en døgnflue, eller måske bare det program hvor man lige kan justere lysstyrke og kontrast. Det er vildt ærgerligt, for er man først kommet igang, så ender det gerne med at være svære at slippe, end det var at give sig i kast med.

modefotograf i Aarhus

fotografering

… Da jeg var yngre elskede jeg at tegne, men jeg var faktisk ret ringe til det .. Jeg forsøgte at lære det, og mine tegnefærdigheder blev da også forbedret. Men til sidst måtte jeg dog sande at nogle ting bare kræver et medfødt talent, jeg valgte derfor at opgive mit fortagende. Senere i livet kastede jeg mig i stedet over fotografering, og jeg har ikke fortrudt det en eneste gang siden, jeg elsker at tage billeder og ikke mindst at skabe billeder. Men nogle af mine ideer kan være svære at føre ud i livet da jeg har har oplevet at mangle en dinosaurus, en flyvende ø eller noget helt tredje som man ikke bare kan tage billeder af. Netop derfor blev jeg fuldstændigt bidt af Photoshop da jeg første gang blev præsenteret for det. Fantasien kunne pludselig få frit løb og nu sluttede den kreative proces ikke længerer efter jeg havde trykket på udløsereren … Nu startede den i stedet ..

portrætter Aarhus

Med den indledning syntes jeg vi skal kaste os over Photoshop, jeg vil lave en række indlæg her på Fresk.dk hvor vi gennemgår alle de værktøjer man kan have gælde af .. Jeg bruger den engelske version og benytter mig af engelske udtryk, men det har ingen betydning her, for jeg har nummereret hvert værktøj.

Nogle Værktøj vil have en lille pil/vinkel i hjørnet. Hvis du højre klikker på den, kommer en lille sub-menu frem med flere variationer af samme værktøj.

Vil du gerne være fotograf? Så deltag i fotokursus i Aarhus

portrætfotografering Aarhus

Move tool

1 . Move tool : Med dette værktøj flytter du det lag du står på eller det objekt du har valgt, holder du “shift” inde kan du kun flytte lodret og vandret – Hvis du benytter dine pile taster til at flytte med flytter du det pågældende lag, eller objekt, bare 1 pixel af gangen. Holder du “shift” nede mens du flytter med pil tasterne flytter du det pågældende lag 5 – 10 pixel af gangen.

Marquee Selection Tools

2. Marquee Selection Tools : Har 4 muligheder i sub-menuen. Holder du “shift” + “Alt” nede når du laver din selection med elliptical marquee tool laver du en perfekt rund cirkel ud fra midten af hvor din mus er placeret. Når du har lavet din første selektion, markering, har du nu mulighed for enten at tilføje yderligere ved at holde “shift” nede, et lille plus kommer frem – eller du kan holde “alt” nede for at trække fra, her ser du så et lille minus. Holder du “ctrl” nede har du mulighed for at flytte rundt på din selektion. Leg lidt med det og du vil hurtigt knække koden.

Fotograf

Lasso tool

3. Lasso tool : Med 3 muligheder i sub-menuen .. Med lasso tool kan man lave en mere fri selektion, med polygonal lasso tool kan man lave en mere præcis selektion prik for prik. Magnetic lasso er et helved at bruge, så jeg vil opfodre dig til at bruge en af de to andre muligheder.

Quick Selection Tools

4. Quick Selection Tools : To ganske fine selektions værktøjer, måske du allerede har prøvet dem. De fungerer nogenlunde ens og fungerer begge bedst hvis der er en skarp kontrast i mellem det du vil vælge, eller hvis du skal lave selektioner hvor farven er ens.

fotografering Aarhus

Crop and Slice Tools

5. Crop and Slice Tools : Har 4 sub-menuer men jeg vil ikke komme ind på slice tool da det kræver en længere udredning for at forklare i dybden, og iøvrigt så har jeg aldrig brugt dette værktøj i Photoshop. Det kommer mest til sin ret i Adobe Illustrator. Men med crop tool, har du muligheden for at klippe dit billede så det passer til dit temperament.

Eye dropper Tools

6. Eye dropper Tools : Har ikke mindre end 6 sub-menuer. Lad os starte fra bunden af.

  • Count tool, med denne kan du trykke på forskellige elementer i dit billede for at tilføje et tal som gør det nemmere at tælle, tjaa stjernerne på himlen? Har aldrig brugt det eller hørt om nogle der har, men måske det er den du lige står og mangler.
  • Note tool, skriv noter til dig selv.
  • Ruler tool lækkert værktøj hvor du kan rette en skæv horisont op, Det kan ligeledes bruges til at måle med.
  • Color sampler tool, tag flere farve prøver, ikke et værktøj jeg tidligere har brugt.
  • 3D matrial eyedropper tool, som navnet indikerer så bruges dette når du arbejder i 3D, ikke noget jeg vil komme yderligere ind på her.
  • Eye dropper tool, bruger den konstant. Hvis du står på din brush (pensel) kan du holde “ctrl” nede for at skifte mildertidigt til netop dette fine værktøj. Med eye dropper tool kan du makere en farve og straks ser du den i din Color swapper.
Portrætfoto

Læs mere om foto: